Ilvesveikkolan kämppä

Ilvesveikkola on lippukuntamme perinteikäs erävarusteltu kämppä Veikkolassa Kirkkonummella aivan Nuuksion kansallispuiston naapurissa. Kämppä on kauttaaltaan remontoitu vuosina 2020-2022.

Kämppä on pyritty kasvavan Veikkolan puristuksessa pitämään erähenkisenä eikä esimerkiksi sähköjä ole hankittu. Valaistuksesta huolehtivat kaasukäyttöiset lamput ja myös ruoka lämpiää nuotiopaikan lisäksi kaasuhellalla tai -uunissa.

Kämppärakennusta voi lämmittää puukaminalla ja varaavalla takalla. Juomavettä löytää n. 100 metrin päähän kuovitusta kaivosta.

Tilaa tontilla on noin 2 hehtaaria, mutta todelliset ulkoilumahdollisuudet löytyvät suoraan pohjoiseen suuntaamalla: Nuuksion kansallispuiston raja on aivan vieressä. Päivän päätteeksi voi peseytyä puulla lämpiävässä saunassa, joka vetää kerrallaan 6–10 henkilöä lauteilleen.

Yöpymistilaa kämpän sisällä on lavereilla 1015 henkilölle. Lattialle tai leveämmille penkeille voi toki majoittaa osan retkeilijöistä.

Kämppätontilla sijaitsee myös ulkohuussi, joka on uusittu kokonaan kesällä 2016. Sen sisässä on Ekolet-pömpeli, eli kompostoiva pönttö, joka vetää kaikkiaan 700 litraa jätettä neljään eri osastoonsa. Lopputuotteena pitäisi olla puhdasta multaa.

Laavun ja kämpän dronekuvat: R. Helaniemi