Mitä on partio Ilvesveikoissa?

Partiossa kokoonnutaan viikottain kokooontumispaikalla eli partiokololla. Kokouksissa tehdään aktiviteetteja oman ikäisistä partiolaisista koostuvan ryhmän kanssa. Aktiviteettien kautta opitaan luonto- ja retkitaitoja, kädentaitoja, ryhmässä toimimista, luovuutta, toimeliaisuutta ja vastuun kantamista. Taidot ja tehtävät kasvavat vähitellen iän myötä.

Ilvesveikot toimii partion paikallisena yksikkönä eli lippukuntana Töölössä ja Pasilassa. Se tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden osallistua partiotoimintaan. Ilvesveikot on erähenkinen lippukunta, jossa toiminta suuntautuu luonnossa liikkumiseen ja erätaitoihin jopa hieman enemmän kuin muissa lippukunnissa. Ilvesveikot on esimerkiksi yksi niistä harvoista lippukunnista, joka järjestää vuosittain telttamajoitukseen perustuvan talvileirin tammikuussa - tosin vasta hieman kokeneemmille partiolaisille.

Miten Ilvesveikot eroaa muista partiolippukunnista?

Olemme perinteikäs erälippukunta. Ilvesveikot on perustettu jo 1934, ja pitkä toiminta on luonut vankan pohjan jokapäiväiselle partiotoiminnalle. Ilvesveikko erottuu muista partiolaisista erityisesti Ilvesveikko-henkensä avulla. Ilvesveikot on saanut mainetta myös kilpailuhenkisenä lippukuntana - järjestämme partiotaitokilpailu Hiipivän Haamun, joka kokoaa tuhansia partiolaisia mukaan aina marraskuussa.

Pitkä toiminta on mahdollistanut myös erinomaiset ympäristöt partiotoiminnalle. Kokoontumistilamme Töölössä ja Pasilassa sekä kämpämme ja laavumme Veikkolassa tarjoavat erinomaiset, suorastaan harvinaislaatuiset puitteet, harrastaa partiota. Ilvesveikot on tunnettu joukkio myös lippukunnan ulkopuolella - kattojärjestöissä tuskin lienee sellaisia saappaita, joita ei Ilvesveikko olisi jossain vaiheessa täyttänyt.