Ajankohtaista‎ > ‎

Talvileiri Toverin ilmoittautuminen loppusuoralla

lähettänyt Lippukunnanjohtaja Aku Haapanen 30.11.2010 klo 6.42
Talvi on saapunut Suomenmaahan jäädäkseen. Kylmää ei kuitenkaan tarvitse sietää, vaan se on käännettävä aidoksi iloksi. Ilvesveikkojen ja Töölön Tähystäjien talvileiri on luotu talviseen riehakkuuteen.

"Joulumarathonin jälkheen on usein varsin tyhjä olo," tuumailee Murinan haastattelema asiantuntija, Lapin yliopiston sosiologian dosentti Nils-Aslak Hirvasvuopio-Guttorm. "Toverin kaltaiset talvileirit poistavat kinkun ja lanttulaatikon aiheuttaman syylisyydentunnon ja parantavat mahdollisuuksia vastakkaisen sukupuolen kanssa."

Poistathan mielestäsi viimeiset epäillykset ja ilmoittauduthan viipymättä Grigorille! Alla vielä leirikirje.


**************************************************************************************************************************

 

 

ILVESVEIKOT JA TÖÖLÖN TÄHYSTÄJÄT

TALVILEIRI TOVERI 2011

 

 

Arvoisa toveri,

 

sanalle ”toveri” on päässyt vuosikymmenten aikana syntymään poliittinen lataus. Toisia se kiehtoo, toisia ei. Tällä kertaa ei kyseessä ole politikoinnista. Pidän sanaa osoituksena tietynlaisesta samanmielisyydestä ja kaveruudesta. Oman kokemukseni mukaan juuri talvileireillä porukka on tiiviimmillään, ja monen mielestä juuri talvileiri on partiovuoden parasta antia. Tulen räiskyessä kamiinassa syntyy muistoja…

 

Toisaalta olen kuullut syitä olla lähtemättä talvileirille, mutta kyseessä ovat yleensä ne, jotka eivät leirillä ole aikaisemmin käyneet. Seuraavassa hälvennetään syyt olla lähtemättä talvileirille:

 

”Leirillä on kylmää”

 

Talvisin on näillä leveysasteilla yleensä kylmä. Kun pysyy liikkeessä, ei pääse jäätymään, eikä meidän leirillä seisoskella tumput suorassa, siitä pitävät toverit huolta. Öisin väsynyttä leiriläistä lämmittävä kamiina on suorastaan kuuma.

 

”Leirillä on märkää”

 

Lumi on itse asiassa erinomainen kosteuseriste, kunhan se ei sula. Jos se kuitenkin sulaa, niin kuivatusorganisaatiomme toverit selvittävät pulmanne asiakaslähtöisesti ja ammattimaisesti. Eli niitä varasukkia mukaan!

 

”Leirillä on pimeää”

 

Lumi heijastaa liki kaiken valon, eikä metsää aurata. Hieno lamppusi riittää vallan mainiosti. Toisaalta pimeässä voi tehdä kaikkia jäyniä ja präidätä.

 

”Leirillä on ikävää”

 

Nurkassa mököttäminen on varmasti ikävää. Talvileirillä on kuitenkin aina tehtävä jotain - muuten jäätyy. Ja miksi tehdä jotain ikävää, kun voi tehdä jotain kivaa?

 

”Leirillä ei pääse Facebookkiin”

 

Väitän, että varsinkin loppuleirin veroisia juttuja et statuspäivityksistä löydä. Facebook-toverisikin on todennäköisesti juuri silloin leirillä, joten tyhjän syötteen tuijottelun saa jättää vaikka kissalle.

 

”Leirillä ei ole tovereita”

 

No älä lähde yksin, vaan ota toverisi mukaan! Ja mieluummin useamman kuin yhden!

 

”Äiti ei ole leirillä mukana”

 

Tämä on isku vyön alle. Tälle emme voi tosiaan mitään. Kokkitoverimme on kuitenkin varsin kyvykäs, tai näin hän on ainakin väittänyt…

 

Leiri järjestetään siis 2.-6.1.2011 Veikkolassa. Jos olet tarpoja tai vanhempi, ilmoittaudu oheisella lapulla itsenäisyyspäivään mennessä lähettämällä oheinen ilmoittautumislappu osoitteeseen Grigori Fedorets, Pasilanraitio 6 B 20, 00240 Helsinki. Samaan eräpäivään mennessä maksetaan 55 euron leirimaksu Ilvesveikkojen tilille 137230-40156. Toinen leirikirje lähetetään joulukuussa ilmoittautuneille tovereille. Kirjeessä kerrotaan varusteluettelo ja tarkemmat lähtö- ja paluuajat.

 

Nähdään leirillä, toveri!

 

Leirin johdon puolesta,

 

Grigori Fedorets

041-5340134Comments