Ajankohtaista‎ > ‎

Löytötavaroiden suurjako

lähettänyt James von Lynx 31.10.2009 klo 2.45   [ 31.10.2009 klo 3.20 päivitetty ]
Kirjoittanut Ilvesveikot ry, Löytötavaratoimisto   
16.08.2009
Ilvesveikkojen Töölön kololle on vuosien saatossa kannettu leireiltä, retkiltä, Hiipivästä Haamusta ja muista tapahtumista nimikoimatonta tavaraa, joille ei ole onnistuttu löytämään omistajaa. Nyt nuo tavarat halutaan pois jaloista. Tavarat ovat kuun loppuun saakka levitettynä helposti tutkailtavaan asetelmaan kolon ison huoneen lattialle. Kuun lopussa ne katoavat iäksi. Jutun lopusta on mahdollista löytää rakeisia kuvia tavaroista.

Ilvesveikkojen löytötavaratoimiston ylijohtaja Voitto Kulkija perustelee toimenpiteisiin ryhtymistä ytimekkäästi: "Vaikka lippukuntamme toimitilat ovat miltei mittaamattoman laajat, tulee raja silti joskus vastaan. Nyt 75-vuotisjuhlallisuuksien lähestyessä on hyvä hetki tehdä tilaa seuraavalle vastaavalle aikakaudelle."

Löytötavaratoimiston väki on myös miettinyt käyttöä noutamatta jääville varusteille. "Mietimme eri vaihtoehtoja pitkään, mutta yksi oli kirkkaasti ylitse muiden. Tulemme piilottamaan tavaroihin RFID-tarroja, joiden avulla tuotteiden liikehdintää partiotapahtumissa ja miltei missä tahansa voidaan tarkkaan seurata", ylijohtaja Kulkija selittää ja jatkaa: "Seuraavaksi otamme tuotteet mukaan retkille ja muihin partiotapahtumiin. Sitten nimikoimme tavarat vesiliukoisella tussilla jonkun sopivan kokoisen osallistujan mukaan ja saamme sitten löytötavaroiden jaossa ujutettua tavarat jopa vastentahtoisten kolkkapoikien rinkkoihin."

Teknisistä yksityiskohdista ylijohtaja haluaisi pitää matalaa profiilia, mutta paljastaa silti: "Vesiliukoista tussin on oltava siksi, että nimi kuluisi pois seuraavaan retkeen mennessä ja pääsisimme siten seuraamaan tavaroiden hukkumisen ja löytymisen todennäköisyyttä ja tiheyttä. Permanent-tussilla tai muuten nimikoidut tuotteet kun palautuvat omistajilleen miltei äärettömän suurella todennäköisyydellä."

Kerättävän tutkimustiedon myötä partiolippukunta Ilvesveikot saattaa jopa pyytämättään saada Suomen Akatemian huippuyksikön tittelin. Ylijohtaja Kulkija näkeekin tieteellisen tutkimuksen mahdollisuudet valtaisina: "Uskoisin, että voimme tuota pikaa työllistää kokonaisen post-doc-tutkijoiden ryhmän luomaan asemia löytötavaratieteen ehdottomina suomalaisina auktoriteetteina."

Löytötavaroiden käyttö on tällä tavalla on ainakin Suomessa uutta ja herättää myös epäilyksiä ristiriidasta löytötavaralain kanssa. Löytötavaratoimiston ylijohtaja Kulkija lupaa kuitenkin asian olevan hoidossa: "Olemme tarkastaneet menettelymme Töölön partiopoikapiirin oikeudellisella asiantuntijalla - mikään ei ole ristiriidassa vuonna 1949 merisotavoimiin kuuluvien haavoittuneiden, sairaiden ja haaksirikkoutuneiden aseman parantamisesta tehdyn Geneven sopimuksen kanssa - olemme varmistaneet selustamme täydellisesti."

Löytötavaratoimisto pyytää noutamaan omat tavarat pikimmiten Töölön kololta esimerkiksi syyskauden avajaisten yhteydessä tai ottamaan muuten yhteyttä lippukuntaan.

 
Comments