Ajankohtaista‎ > ‎

Kotkien syysretki sujui hyvin

lähettänyt Anssi Mononen 26.10.2010 klo 3.50   [ 28.10.2010 klo 10.45 päivitetty ]

Kotkat-parvi suuntasi syysretkelle Kuhmoisiin kahdeksan hengen vahvuisena. Retki alkoi moottorimarssilla Töölön kololta Heikin uudelle mökille lokakuisena lauantaina. Aikainen herätys oli tukala, mutta välttämätön, sillä tässä vaiheessa vuotta aurinko ei jaksa valaista enää kovinkaan pitkään. Itse matka sujui hyvin eikä takapenkillä rehanneiden kolkkien vaatimuksia 200 km/h -nopeuksista toteutettu.

 

Perillä tutustuimme ensi töiksemme paikkoihin ja hakkasimme hieman polttopuita. Tovin kestäneiden talkoiden jälkeen oli aika istua ruoan ääreen ja syödä. Ruoka maistuikin kaikille läpi retken - joku väitti retkellä tarjottavan parempaa syötävää kuin kotona, mikä loi kokkien suupieliin epäuskoisen virnistyksen. Retken aloituksen kunniaksi tarjolla oli myös mansikkakermakakkua jälkiruoaksi.

 

Ensimmäinen ohjelma oli luontopolku; kiersimme monimuotoista ympäristöä katsoen jääkauden myllerryksen tuloksia (siirtolohkareet aiheuttivat ihmetystä), etsimme kalliomaalauksia, arvuuttelimme etelän sijaintia luonnonmerkkien avulla, opettelimme kartan ja kompassin käyttöä sekä pohdimme puiden ikää vuosirenkaita laskemalla. Erinäisistä merkeistä pystyimme päättelemään paikalla käyneen myös hirviä ja muita eläimiä. 

Myöhemmin harjoittelimme nuotion sytyttämistä ja lauloimme akustisen kitaran säestyksellä partiolauluja, minkä jälkeen olikin jo saunan aika. Uskaliaimmat kävivät katsomassa järven jäätynyttä pintaa, mutta kenenkään rohkeus ei tainnut riittää kastautumiseen. Päivä alkoi olemaan vähitellen jo pulkassa, enää oli jäljellä vain yöpuulle meneminen. Ennen nukkumaanmenoa piti kuunnella vielä hyytävä kauhutarina, jonka loppua kukaan ei muista kuulleensa.

 

Uusi aamu lähti käyntiin vauhdikkaasti puiden pilkkomisella ja vuolemisella, jota ei olisi millään maltettu lopettaa. Onneksi aamiainen vei hetkeksi voiton puutöiltä, joiden pariin palattiin välittömästi murojen loputtua lautaselta. Ennen lounasta sytytettiin vielä melkein juhannuskokkoa muistuttava nuotio ja pidettiin kivenheittokilpailu. 

Pian lounaan jälkeen olikin aika heittää hyvästit mökille ja aloittaa matka kohti kotia.

 

ą
Anssi Mononen,
28.10.2010 klo 10.42
ą
Anssi Mononen,
28.10.2010 klo 10.42
Comments