Ajankohtaista‎ > ‎

Ilvesveikot täytti 80 vuotta - Heikki Karjalaiselle Hopeasusi

lähettänyt Grigori Fedorets 13.10.2014 klo 3.37   [ päivittänyt 14.10.2014 klo 8.39 Talouden Hoitaja ]
Partiopoikalippukunta Ilvesveikot juhlisti kahdeksankymmenvuotista taivaltaan lauantaina arvokkaissa tunnelmissa Ritarihuoneella. Päiväjuhlaan osallistui arviolta noin 130 henkeä.

Lippujen saavuttua lippukunnanjohtaja Petteri Laakso toivotti väen tervetulleeksi. Kolkkapoikien perinteisen "Terve mutsi, terve fatsi"- esityksen jälkeen partiojohtaja Mikael Wathén piti mieltä ylentävän juhlapuheen. Tätä seurasi lippukunnan 80-vuotishistoriikin julkaisu, jossa partiojohtaja Grigori Fedorets taustoitti historiikin valmistumista ja pohjusti satavuotisjuhlia, ja partiojohtaja, kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Eero Pehkonen luovutti lahjakappaleen lippukunnanjohtaja Petteri Laaksolle.

Tämän jälkeen oli vuorossa kaikkien lempiosuus, kunnianmerkkien jako. Ansioidensa mukaan saivat:

  • Ville Hautala (Pyhän Yrjön solki)
  • Grigori Fedorets (Ilvesveikkojen hopeinen ansioristi No. 18)
  • Arttu Piipponen (Ilvesveikkojen kultainen ansioristi No. 5)

Päiväjuhlan tunteikkaimmasta hetkestä vastasi kuitenkin Suomen Partiolaisten varapuheenjohtaja

Niina "Ninni" Johansson joka luovutti Suomen Partiolaisten korkeimman ansiomerkin, Hopeasuden No, 126 partiojohtaja Heikki Karjalaiselle. Ansioperusteluissaan todetaan, että Hopeasusi myönnetään miespuoliselle partiojohtajalle, joka on toiminut useita vuosia partiojohtajatehtävissä keskusjärjestössä tai partiopiirissä ja lippukunnassa ja on saavuttanut arvostetun aseman laajalti tunnettuna

partiopersoonana, sekä on omalla poikkeuksellisen suurella panoksellaan vienyt partiotoimintaa eteenpäin.

Heikki on Ilvesveikoissa ollut tunnettu erityisesti vuosikymmeniä kestäneestä työstä kolkkien parissa, sekä leiritoiminnassa. Tämän lisäksi Heikki on ollut tunnettu kautta partiokentän muun muassa partioheraldikkona, Karhunhammasraadin pitkäaikaisena puheenjohtajana kuin myös Jamboree-joukkueen johtajana. Heikki on kautta aikain ensimmäinen ilvesveikko, jolle on myönnetty.Hopeasusi.

Kuulimme myös Ilvesveikkojen ystäviltä erilaisia tervehdyksiä. Suruksemme saimme kuulla 1950-luvun lippukunnan toiminnan selkärangan, entisen lippukunnanjohtajan apulaisen Martti Riukulan nukkuneen pois syyskuussa.

Tämän jälkeen oli vuoro kakun ja kahvin. Ilta jatkui vanhempien veikkojen osalta riehakkaan iltajuhlan merkeissä.


Comments