Ajankohtaista‎ > ‎

Ilvesveikot juhlisti miehen ikää

lähettänyt James von Lynx 31.10.2009 klo 3.25
Kirjoittanut ap   
12.10.2009
"75 vuotta on viisaan miehen ikä", totesi lippukunnanjohtaja Grigori Fedorets päiväjuhlan 10.10. avanneessa tervehdyksessään. Komeaa ikää juhlistamaan Suomenlinnaan Merisotakouluun oli kerääntynyt toista sataa vierasta.Juhla jatkui lippukunnanjohtajan tervehdyksen jälkeen Villisika-vartion taiteellisella ja hauskalla esityksellä, joka kuvasti ihmiskunnan ja Ilvesveikkojen kehitystä vuodesta 1934 eaa aina näihin päiviin saakka.  Katsauksen aikana tarpojat kasvoivat apinaa muistuttavista alkuihmisistä osaaviksi ja täysivaltaisiksi Lynx-heimon jäseniksi. 
 
Toisenalainen katsaus lippukunnan toimintaan taas saatiin partiojohtaja Putte Huiman kokoaman kuvakollaasin muodossa.


 


Partiojohtaja Tapani Tulkki jatkoi juhlapuheessaan lippukunnanjohtajan ajatuksia. Loistavaa menneisyyttä voi toki juhlistaa, mutta vieläkin hienomman tulevaisuuden luominen on nuoremman polven veikkojen käsissä. Aiemmasta on totta kai mahdollista ammentaa viisautta, mutta huomisen haasteisiin vastaaminen vaatii myös ennakkoluulottomuutta ja valmiutta luoda uutta.

Koko juhlan ja juhlapuheen pakollisena liikuntasuorituksena kukin ilvesveikkojen sukupolvi pääsi vuorollaan seisomaan ja esittäytymään muille. Vuosikymmenten huutaminen alkoi 1940-luvulta ja näinkin pitkään vaikuttaneita partiolaisia löytyi muutamia. Kohti nykypäivää tultaessa ylös nousseiden joukot kasvoivat, mikä osaltaan kertoo lippukunnan tämän hetkisestä elinvoimasta.
 Juhlapuheiden jälkeen lippukunnanjohtaja pääsi tekemään joidenkin mielestä toiseksi parasta asiaa partiossa, jakamaan ansiomerkkejä ne ansainneille. Pronssisten ilvesten jälkeen kaksi hopeista ilvestä luovutettiin peruslippukuntatyön ulkopuolella toimiville. Elina Vesannolle ja taulussa Teppo Salmikivellä, molemmille pitkäaikaisesta panostuksesta salapolisikilpailu Hiipivän Haamun puitteissa.

Haamuun liittyvät palkitsemiset eivät tähän loppuneet, sillä harvinaisen Erikoishaamun kunnianimen kävivät pokkaamassa joidenkin vuosien takaiset kisan johtohenkilöt Eero Pehkonen ja Arttu Piipponen sekä viimeisimpien vuosien aktiivi Heikki Salmikivi. Arttu Talvitie ei päässyt paikalle noutamaan omaa tunnustustaan.Myös piirinjohtaja käväisi estradilla jakamassa myöntämänsä Pääkaupunkiseudun partiolaisten pronssisen ansiomitallin Ilvesveikkojen kaikkenlaisen huollon peruskivelle ja takapirulle, Matti Rekoselle. Mannerheim-solkeaan ei vielä(kään) päässyt vastaanottamaan Anssi Mononen, joten asiaa yritettäneen uudelleen lippukunnan joulujuhlassa sunnuntaina 13.12.

Lippukunnan omien tunnustusten jako jatkui kahden hopeisen ansioristin myöntämisellä Arttu Piipposelle ja Putte Huimalle, sekä lippukunnan standaarin luovuttamisella kannatusyhdistyksen pitkäaikaiselle ja jo väistyneelle puheenjohtajalle, Jukka Laaksolle.

Tämän jälkeen tilaisuudessa kuultiin sidosryhmien ja muiden tahojen tervehdyksiä juhlivalle lippukunnalle. Onnentoivotuksensa ilmaisivat ainakin kannatusyhdistys, piiri, sisarlippukunta Töölön Tähystäjät, Siniritarit, muut töölöläiset lippukunnat Tösi, TNV, H-O ja V-T, Töölön seurakunta ja Töölön pojat -säätiö. Tervehdysten päätteeksi luettiin myös ääneen ylipormestari Jussi Pajusen onnentoivotus.

Tilaisuuden loppua kohden juhlijoiden vatsat alkoivat kurnia siihen malliin, että lippujen poistumisen jälkeen kahvipöydän antimet katosivat nopeaa tahtia nälkäisiin suihin. Myöhempi arvio oli silti, että neljäskään kakkupala ei vielä sammuttanut kahden päivän juhlapaaston synnyttämää ravinnontarvetta. Täysi-ikäisille johtajille olikin siksi järjestetty möyhemmin veljesillallinen hyvän ruoan ja hyvän seuran merkeissä.Comments