Ajankohtaista‎ > ‎

Eteläistä tähtitaivasta kartoitti parikymmentä veikkoa

lähettänyt Lippukunnanjohtaja Aku Haapanen 22.11.2010 klo 13.56
Syysretki Eteläisen tähtitaivaan kartoitus vietettiin talven ensilumien peittämällä maalla Velskolan pitkäjärven molemmalla puolella. Tiennäyttäjä johdatti porukan Steissiltä Bodomjärven pohjoispuolelle, jossa Sanansaattaja johdatti puolijoukkueteltan pystytykseen. Naapurissa Teuva, tuo avaruusajan tekniikan ihme, keitti makaronit noin minuutissa.

Seuraavana päivänä tarkoituksena oli päästä Viestityttöjen kämpälle, mutta matkassa oli pari mutkaa. Kerättyään IL-96 -lentokoneen ystävällisesti tiputtamat paprikat ja sipulit vartiot laskeutuivat kalliolta köyden varassa vain toteamaan, että järven yli olisi päästävä. Siellä sitten melottiin kohti ruokarastia, jossa tummuivat tällä kertaa ainoastaan tyydyttyneet rasvahapot.

Viestityttöjen kämpältä ei yllättäen löytynyt saunaa, joten osa porukasta suuntasi moottorimarssilla Veikkolaan muiden painuessa huonoiden vitsien säestäminä pehkuihin. Paluumatkalla sitten päästiin harjoittelemaan pakettiauton käyttäytymistä peilikirkkaalla mäellä. Ei mällätty, mikä oli yllättävää.

Sunnuntaina nukuimme pommiin, joten lähtövalmistelut suoritettiin nopeutetulla aikataululla. Bussipysäkille kuitenkin ehdittiin ihan mallikkaasti, jolloin aikaa suklaansyönnille jäi riittävästi.

Retkelle osallistui veikkoja jokaisesta vartiosta yhteensä viisitoista. "Mul oli ihahn kliffaa, ja kai niillä kundeillakin. Kunhan heille vielä skolessa bamlattaisiin, et kui stikataa dörtsi boseen, niin ei tarttis lainkaan nillittää, snaijaatsä?" tuumi retkenjohtaja Pekka Pehkonen väsyneenä mutta onnellisena retken jälkimainingeissa.

Kommandot kommandoivat. Kuva: Yuri Birjulin.


Ruokailijat ruokailevat. Kuva: Yuri Birjulin.
Comments