Varusteiden nimikointi

Yleensä kaikkien ja kaikenkokoisten retkien ja leirien johtajilla on monen kauppaamisyrityksenkin jälkeen käsissään kasa nimikoimattomia henkilökohtaisia varusteita: kalsareita, sukkia, t-paitoja, college-puseroita, kumisaappaita, hansikkaita yms. 

Sinänsä moni johtaja riemastuisi omien varusteiden karttumisesta - ikävä kyllä varusteet vaan ovat pääsääntöisesti kooltaan 100 - 140 cm mittaisille ja alle 35 koon jaloille sopivia. Niinpä tuotteet viedään tapahtumien jälkeen Töölön kololle ns. löytötavaralaatikkoon - siellä ne lopulta muuttuvat tomuksi tai joku riittävän härski kaveri vie esimerkiksi taskulampun mukanaan sitä riittävän pitkään katseltuaan.

Kaipaatko kenties leirin jälkeen jotakin? Haluaisitko ensi kerralla kaikki varusteesi (lapsesi varusteet?) suoraan takaisin kotiin? Nimikoi ne! Selvästä nimikoimisesta seuraa palautumisasteen nousu noin 95%:n tietämille, yksikään varuste ei enää joudu hukkateille!

Valitettavasti lääkkeeksi ei todellakaan riitä se, että leirille osallistuva lapsi tietäisi mitä mukana on. Jos vanhempi tai muu sukulainen on rinkan pakannut, ei pienellä partiolaisella ole mielestään mukana edes vaihtovaatteita silloin kun niitä saunassa tarvittaisiin. Jos kolkkapojalla olisikin hatara käsitys omistus- tai hallintasuhteesta johonkin tuotteeseen, ei se välttämättä muistu kysyttäessä mieleen. Nimikointi on siis ehdoton toimenpide ennen mitä tahansa partioretkeä.

Näin nimikoit:

  • kumisaappaat, vaatteet: permanenttitussilla sisäpintaan tai kokolappuun nimi. Kirjoitusta vahvistettava silloin tällöin. Myös erillinen kirjailtu nimilappu harkinnan arvoinen.
  • puukot: puukon tuppi tottelee myös permanenttitussia. Terään voi harkita nimen kaivertamista. 
  • metalliesineet: kaiverrus on varma vaihtoehto, mutta myös erilaisten tarrojen käyttö on mahdollista.

Vedenpitäviä eli permanent-tusseja löytyy useimmista kirjakaupoista. Kaiverrusten osalta voi kääntyä kello- ja kultaliikkeiden puoleen. Tarralappuja saa valmistettua esimerkiksi Dymon tarralaitteissa, mutta niiden ja kankaisten nimilappujen osalta voimme kehottaa kääntymään myös seuraavan web-palvelun puoleen: www.euroteam.fi