Rinkan pakkaaminen

Näitä sääntöjä noudattamalla rinkka kuin rinkka pakkaantuu:

  1. Partiolainen pakkaa rinkkansa itse! Aina! Aikuiset saavat kyllä auttaa, mutta partiolaisen on itse työnnettävä kaikki reppuun - tämän seurauksena saattaa myöhemmin muistaa, mitä repussa on!
  2. Kaikki retkelle lähtevät tuotteet nimikoidaan. Jos tulee paha kiire, niin vähintään se rinkka. Katso oma sivunsa nimikoinnista.
  3. Rinkkaan laitettavat tavarat pakataan erikseen vedenpitäviin muovipusseihin - myös makuupussin pakkauspussin sisään laitetaan iso muovipussi. Pussit estävät tuotteiden kosketuksen veden kanssa. Pussit voi myös nimikoida käytettävyyden edistämiseksi, esim. ulkohousut, alusvaatteet, sukat, saunakamat.
  4. Painavat tavarat mahdollisimman lähelle selkää.
  5. Pakatessa kannattaa myös huomioida, missä järjestyksessä tuotteita saattaa tarvita: ruokailutarvikkeet, sadevaatteet ja juomapullo on syytä asettaa helposti saataville.
  6. Mitään tavaroita ei jätetä irralleen rinkasta käteen kannettavaksi. Partiolaisen voimat eivät ole ehtymättömät - kädet väsyvät ja tavarat putoavat. Rinkan ulkopuolelle voidaan kyllä kiinnittää tavaroita roikkumaan, kunhan se ei heikennä kantamuksen tasapainoa. Luontevin ulkopuolelle jätettävä on makuualusta, mutta periaatteessa mitä vain voidaan kiinnittää irtoremmein rinkkaan.

Ja tässä joitakin vinkkejä pidemmälle ehtineille retkeilijöille:

  • Jätä varusteista pois se, mitä et viime kerralla tarvinnut (järjen rajoissa)